latinica  ћирилица
23/10/2019 |  16:59 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

СНСД - ДНС: Коалиција није спорна, проблеми на нижим нивоима

Најдуговјечнија коалиција у Српској, СНСД- ДНС-СП, наставља да функционише, поручили су лидери СНСД-а и ДНС-а, Милорад Додик и Марко Павић. Признали су, проблема има, али на нижим нивоима. Нови састанак је наредне седмице.

Коалиција ДНС и СНСД-а на нивоу Српске и БиХ није спорна, поручили су лидери двије партије, након састанка, чији циљ је био рјешавање проблема, који су оптерећивали међусобне односе. Данас је постигнут важан корак у њиховом рјешавању.

Предсједник ДНС-а Марко Павић нагласио је да су СНСД и ДНС на састанку у Бањалуци заузели став да треба јачати и продубљивати односе двије странке.

Он је истакао да је састанак руководстава ДНС-а и СНСД-а протекао у духу толеранције и разумијевања, те да је разговор био конструктиван с циљем да се демистификују и разријеше многи условно речено проблеми који су оптерећивали однос двије странке.

Додик је истакао да ће убудуће, из обје странке правовремено реаговати на све оно што може да угрози њихове односе.

- Имајући у виду чињеницу да постоје одређени проблеми на нижим нивоима, а односе се на одређена именовања, договорили смо да све буде заустављено и Влада Српске више ништа неће радити док се не договоримо. У глобалном договору гдје 17 функција припада ДНС-у је већ ријешено - навео је Додик.

Он је након састанка са лидером ДНС-а Марком Павићем изјавио да је циљ о свему постићи договор који ће бити одржив.

- Имали смо данас квалитетан и отворен разговор - поручио је Додик.

Навео је да мора разочарати све који су очекивали да ће на некин начин бити урушена позиција Републике Српске.

Додик је нагласио да су СНСД, ДНС и СП били у центру политичких снага које су у посљедњих 20 година спроводиле све политике јачања Републике Српске.

И један и други поручили су да је атмосфера на састанку била конструктивна, и да је речено много тога што ће унаприједити коалицију.

Састанку, који је је одржан у просторијама Главног одбора ДНС-а, у име СНСД-а присуствовали су предсједник странке Милорад Додик, потпредсједници Радован Вишковић, Жељка Цвијановић, Игор Радојичић и Небојша Радмановић, те генерални секретар странке Лука Петровић.

У делегацији ДНС-а били су предсједник странке Марко Павић, потпредсједници Дарко Бањац, Огњен Тадић и Ненад Нешић, те замјеник предсједника ДНС-а Драгутин Родић.