latinica  ћирилица
23/10/2019 |  17:40 | Аутор: СРНА

Раст интересовања туриста за Српску

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је данас да је у протеклом периоду забиљежен пораст интересовања туриста за Српску, њене туристичке потенцијале и садржаје.
Сузана Гашић - Фото: СРНА
Сузана ГашићФото: СРНА

- С тим у вези и ове године спроводимо обуку за туристичке водиче, што је и редовна активност овог министарства која је дефинисана Законом о туризму и реализује се већ четврти циклус - рекла је Гашићева новинарима у Бањалуци пред почетак обуке кандидата за полагање испита за стицање звања туристичког водича.

Она је нагласила да су овакве обуке потребне, те да је највише пријава стигло од кандидата за туристичке водиче из Бањалуке и Требиња, гдје је и регистровано велико повећање броја посјета туриста.

Истакавши да је у протеклом периоду обучено 164 кандидата за туристичке водиче, Гашићева је навела да је обуком у овом циклусу обухваћно 55 пријављених кандидата.

Према њеним ријечима, обуке ће дјелимично бити извођене у Бањалуци и Требињу.

Обуци присуствују кандидати који су се пријавили за полагање испита путем претходно расписаног јавног конкурса Министарства трговине и туризма Републике Српске. По завршетку обуке биће организовано полагање стручног испита за звање туристичког водича.