latinica  ћирилица
24/10/2019 |  09:03 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Влада Српске о висини путарине

Влада Српске разматра Приједлог уредбе о висини путарине и Информацију о стању у привреди за 2018. годину.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду је и информација о одржавању четвртог састанка Одбора за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ, као и Приједлог рјешења о именовању представника институција Републике Српске који ће учествовати у раду четвртог састанка Одбора за стабилизацију и придруживању ЕУ и БиХ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Предвиђено је да буде разматрана и информације о јавном позиву за додјелу дозволе за коришћење радиофреквенцијског спектра за пружање услуге управљања електронском комуникацијском мрежом у дигиталној земаљској радиодифузији БиХ - мултиплекс Ц.

На сједници би требало да буде размотрен и извјештај о стању сектора осигурања у Српској за период од 1. јануара до 30. јуна ове године, извјештај о раду Агенције за осигурање Српске за период од 1. јануара до 30. јуна, као и извјештај о финансијском пословању Агенције за осигурање Републике Српске за исти период.

Планирано је и разматрање Извјештаја о стању у банкарском систему Републике Српске за период од 1. јануара до 30. јуна ове године и Извјештаја о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за тај период.

Влада би требало да разматра и Приједлог одлуке о 13. емисији обвезница Српске за измирење обавеза по основу материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава од 20. маја 1992. до 19. јуна 1996. године, као и Приједлог одлуке о 37. емисији обвезница Републике Српске јавном понудом у износу до 45.000.000 КМ.