latinica  ћирилица
24/10/2019 |  09:25 | Аутор: РТС

ЕЛ: Партизан дочекује Јунајтед након 50 година

Фудбалери Партизана и Манчестер јунајтеда играће меч трећег кола групе Л Лиге Европе на стадиону у Хумској.
ФК Партизан - Фото: РТС
ФК ПартизанФото: РТС

Сусрет два тима биће први послије 53. године, а тренер црно-бијелих Саво Милошевић истакао је да ће то бити празник фудбала.

- Причати о важности и посебности утакмице је излишно. Вјерујемо да је екипа спремна и свјесна оного што нас чека, а чека нас изванредно тешка утакмица. Послије 53 године имамо прилику да играмо против Јунајтеда. То је празник фудбала. Ово је прилика да се измјеримо колико вриједимо. Играње у Европи доноси много. Треба да нам буде част и задовољство што можемо да играмо са њима - рекао је Милошевић.

Гости са Острва имају улогу фаворита у овом сусрету, иако су у Београд дошли без повријеђених Давида Де Хее, Пола Погбе и Немање Матића.

Тренер Партизана истиче да ће његов тим покушати да пружи максимум против "једног од највећих клубова на свијету".

- Вјерујем да можемо да очекујемо максимум од Партизана свих 90 минута. То смо већ показали у претходном периоду. Видјећемо колико ће то бити довољно. Дужни смо да дамо све од себе. Када сам дошао, идеја ми је била да Партизан приближим европским екипама. Мислим да је Партизан показао напредак у тим европским утакмицама. Ово је прилика да још једном видимо колико смо се приближили елитним екипама. Ако у томе успијемо, то ће бити већа побједа и од три бода, иако се нећете сложити са мном - рекао је Милошевић.

Менаџер Манчестер јунајтеда Оле Гунар Солскјер нагласио је да је његов стручни штаб темељно погледао мечеве Партизана, а да им је то помогло у идентификовању његових јаких страна.

Екипа из Енглеске има највише аспирације у Лиги Европе, а искуство у освајању такмичења имаују, јер су најбољи били 2017. године.