latinica  ћирилица
24/10/2019 |  10:24 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Вива вокс отвара Кестенбург

Спектакуларним концертом а капела хора Вива вокс из Србије свечано ће у суботу, 16. новембра, у Културном центру Бански двор у Бањалуци бити отворен Фестивал студентских позоришта Кестенбург, рекао је за Срну директор овог фестивала Александар Пејаковић.
Хор Вива Вокс - Фото: СРНА
Хор Вива ВоксФото: СРНА

- Позивам грађане да дођу на јединствен догађај у Бањалуци и уживају у музици коју поздравља публика широм планете, те сазнајте како Вива вокс и Кестенбург постају вриједност епохе - додао је Пејаковић.

Он је навео да ће у такмичарском дијелу Фестивала, који организује Бањалучко студенстко позориште, бити одигране три представе студената са три континента Азије, Европе и Америке.

- Ове три представе изабрали смо од 87 пријављених. Велика заинтересованост студентских позоришта из цијелог свијета потврда је квалитета нашег фестивала - рекао је Пејаковић.

Он је додао да ће и ревијални програм Фестивала бити веома занимљив, те да се ове године уводе и стручна предавања, тако да ће у гостима бити и чувени професор Иван Меденица.

Пејаковић је истакао да је, осим афирмације Бањалуке у области позоришног стваралаштва студената, циљ Фестивала и да се виде достигнућа студената из других земаља.

Покровитељ Фестивала студентских позоришта Кестенбург јесте кабинет предсједника Републике Српске.