latinica  ћирилица
24/10/2019 |  11:27 ⇒ 13:57 | Аутор: СРНА

Заплијењена дрога вриједна два милиона евра

У операцији кодног назива "Тебра" на подручју мјеста Габела Поље, општина Чапљина, заплијењено је око пола тоне сканка чија вриједност на илегалном нарко-тржишту у земљама ЕУ достиже износ већи од два милиона евра, потврђено је из Тужилаштва БиХ.
СИПА заплијенила дрогу сканк (фото:SIPA ) -
СИПА заплијенила дрогу сканк (фото:SIPA )

Локација на којој је пронађена дрога резултат је ранијих истражних активности Тужилаштва БиХ, по чијем налогу је спроведена акција, саопштено је из те правосудне институције.

Ова пљенидба велике количине дроге наставак је активности Тужилаштва БиХ и партнерских агенција за спровођење закона на откривању и разбијању међународних кријумчарских ланаца, који кријумчаре дрогу са подручја Албаније, преко Црне Горе, у БиХ ради даљег кријумчарења према Хрватској и другим земљама ЕУ, истиче се у саопштењу.

Вриједност заплијењене опојне дроге на илегалном нарко-тржишту у земљама ЕУ достиже износ већи од два милиона евра.

Ово је једна у низу пљенидби опојне дроге у количинама од више стотина килограма, које су реализоване у протеклих нешто више од годину дана, наводе из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ са партнерским агенцијама наставља интензивну истрагу са циљем процесуирања особа укључених у међународне ланце кријумчара опојних дрога, истиче се у саопштењу.

Повезане вијести:

СИПА наставља акцију након запљене пола тоне сканка

Запљена више стотина килограма дроге, потрага за двије особе