latinica  ћирилица
24/10/2019 |  11:44 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Питање миграната намјерно наметнуто Босанском Петровцу

Начелник општине Босански Петровац Дејан Прошић посјетио је данас митрополита дабробосанског Хризостома у сједишту митрополије у Сарајеву гдје су разговарали о евентуалном премјештању миграната у Медено Поље.

Питање миграната и мигрантске кризе намјерно је наметнуто Босанском Петровцу како би се узнемириле све структуре становништва, поручио је митрополит Хризостом и додао да Српска православна црква стоји иза свих одлука које донесе руководство општине Босански Петровац.

- Прво су муслимани били избјеглице, па Срби и кад смо се коначно скућили у нашим огњиштима покушавају да нас узнемире из политичких или којих већ других разлога. Дајемо подршку, како начелнику тако и локалној заједници, и властима Босанског Петровца да се свим легалним и легитимним средствима одупру наметању било којег рјешења које би било супротно интересу те општине - рекао је митрополит Хризостом.

Прошић је истакао да не постоји координација у рјешавању мигрантске кризе.

- Власти града Бихаћа, кантоналне власти, федералне власти и власти на нивоу БиХ нису у спрези и координацији. Ово што нам намећу кантоналне власти је само њихов покушај да прикажу јавности да се боре против мигрантске кризе, а суштински се ништа не мијења - сматра начелник општине Босански Петровац.