latinica  ћирилица
24/10/2019 |  13:52 ⇒ 13:55 | Аутор: СРНА

Директор Института за урбанизам најавио неопозиву оставку

Директор Института за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске Стеван Јовановић потврдио је Срни да је најавио да ће до 1. новембра поднијети неопозиву оставку на ову дужност.
Институт за урбанизам, грађевинарство и екологију Српске (фото: capital.ba) -
Институт за урбанизам, грађевинарство и екологију Српске (фото: capital.ba)

Јовановић је рекао да је оставку најавио прије десет дана на састанку у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске, када је Синдикална организација овог института од ресорног министра тражила да га смијени.

Он је навео да је предложио да поднесе оставку да би се избјегле компликације до којих би могло доћи уколико га министар смијени.

- Ситуација у Институту је комплексна, а не вјерујем да ће бити боља уколико се докаже да јесам или да нисам крив за стање у Институту - рекао је Јовановић.

Синдикална организација Института за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске сматра да са новим руководством постоје реалне шансе да Институт преброди кризни период.

У синдикату сматрају да је главни узрок урушавања рада Института директор, против којег је у претходном периоду поднесена кривична пријава надлежним институцијама.

У саопштењу из Синдикалне организације се подсјећа да је у претходном периоду Синдикат указивао на лоше руковођење директора, који је најавио подношење оставке на заједничком састанку 15. октобра у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске.