latinica  ћирилица
24/10/2019 |  14:34 ⇒ 16:20 | Аутор: РТРС

Бањалуци сертификат града са повољним пословним окружењем

Представницима Града Бањалуке данас је у Будви свечано уручен сертификат града са повољним пословним окружењем, након што је почетком године наш град успјешно прошао процес BFC SEE ресертификације и тиме потврдио тај статус.
Бањој Луци сертификат града са повољним пословним окружењем (фото:градбањалука) -
Бањој Луци сертификат града са повољним пословним окружењем (фото:градбањалука)

Сертификат је у име Града примио начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић, који је истакао да је Бањалука у складу са верификационим извјештајем, прошла процес сертификације према новом издању БФЦ стандарда и остварио укупну оцјену испуњености задатих критеријума у износу од 94 одсто од максималних 100 поена.

Комљеновић је рекао да градска администрација активно ради на процесу препознавања Бањалуке као локалне заједнице која жели да уреди своје процедуре, те да све што се нуди инвеститорима буде у складу са законом и вођено као транспарентан процес.

-То је још једном идентификовано и кроз обнављање BFC сертификата, процеса у којем је учествовала цијела администрација у сарадњи са надлежним градским институцијама. Сертификат је као нека врста сигурности инвеститорима да дођу до потребних податка о Бањалуци као дестинацији која је испунила све задате критеријуме и да смо спремни да им пружимо максималну подршку у захтјевима који се тичу градске администрације – закључио је он.

Свечана додјела  BFC SEE сертификата о повољном пословном окружењу најбољим градовима и општинама из региона уприличена је у оквиру ИX Конференције о економији Монтенегро 2019: Синергија – кључ успјеха региона, која се данас и сутра одржава у Будви.

Међународни сертификат о повољном пословном окружењу BFC SEE важи за наредне три године. Програм сертификације повољног пословног окружења у југоисточној Европи је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа, који се проводи у Републици Србији, Хрватској, Македонији, и БиХ.