latinica  ћирилица
24/10/2019 |  14:37 | Аутор: РТРС

Талић: На дневном реду наредне Скупштина града помоћ за Косово и Метохију

Наредна, 37. сједница Скупштине града Бањалука биће одржана 5. новембра, одлучено је на данашњој сједници Скупштинског колегијума.
Скупштина града Бањалука - Фото: РТРС
Скупштина града БањалукаФото: РТРС

На тој сједници, одборници ће разматрати 20. тачака дневног реда. Између осталог, на дневном реду је приједлог одлуке о одобравању средстава за помоћ за изградњу Дневног центра „подржи ме – 9. јануар“ на Косову и Метохији као и помоћ партнерском граду Бихаћу за набавку цистерне за питку воду.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, каже наредна Скупштина града имаће посебну социјалну ноту, јер се Бањалука укључује у помоћ локалним заједницама којима је та помоћ неопходна.

- Даћемо свој максимум, да припомогнемо нашим братским градовима, овим случајем Косовској Митровици да изгради Дневни центар „подржи ме - 9. јануар“ који је већ покренут од људи из Републике Српске - рекао је Талић.

Градски парламент ће на засједању 5. новембра између осталог разматрати и приједлог буџета за 2020. годину, ребаланас буџета за ову годину, приједлог Иницијативе Форума за безбједност грађана града за израду стратегије безбједности града, годишњи програм рада ЈУ Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука 2019/20, информације о удружењима грађана у 2019. години те низ кадровска питања.