latinica  ћирилица
24/10/2019 |  15:04 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Издања о Српској у бројкама

Завод за статистику Републике Српске данас је на Међународном сајму књига у Београду представио три издања, међу којима је јубиларни 10. "Статистички годишњак Републике Српске".
Представљен јубиларни 10. "Статистички годишњак Републике Српске" - Фото: СРНА
Представљен јубиларни 10. "Статистички годишњак Републике Српске"Фото: СРНА

На штанду Представништва Републике Српске у Србији, на 64. Међународном сајму књига, представљена су и издања "Градови и општине Републике Српске" и "Ово је Република Српска".

Директор Републичког завода за статистику Јасмин Комић рекао је да су у 10. јубиларном "Статистичком годишњаку Републике Српске" на 540 страна и у 370 графикона представљени изузетно важни подаци.

- Дали смо изузетно важан преглед свега што се дешава у Републици Српској, а то се исто односи и на публикацију `Градови и општине` гдје је све то рашчлањено - рекао је Комић.

Према његовим ријечима, за све оне који желе да "на брзину" сазнају што више о Републици Српској направљена је трећа публикација под називом "Ово је Република Српска".

- Надамо се да ћемо на овај начин заокружити један циклус у коме ћемо објективно и на ажуран начин представити оно што се дешава у Српској у форми бројева - рекао је Комић.

Комић је навео да су у тим издањима обједињени подаци о привреди, становништву, животном стандарду, култури и да је то, како је оцијенио, изузетно штиво за све којима су потребни подаци о Српској.