latinica  ћирилица
24/10/2019 |  15:53 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Народна скупштина - стуб државности Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Народна скупштина Републике Српске стуб државности Српске и показатељ демократског капацитета друштва.
Предсједница Српске Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Предсједница Српске Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Народна скупштина Републике Српске показује нашу способност да трајемо све ове године, спроводимо демократске процедуре и радимо у интересу народа - рекла је Цвијановићева Срни, поводом обиљежавања 28 година рада Народне скупштине Републике Српске.

Она је истакла да је значајно да је Народна скупштина једна од институција Републике Српске која у континуитету биљежи успјех на јачању стабилности Српске.

- Највиша законодавна институција доприноси ономе што јесу политике Владе Републике Српске, а с циљем обезбјеђивања економске, социјалне и сваке друге сигурности. Морамо бити поносни на нашу Народну скупштину која је ослонац функционисања система. Честитам свима који су изабрани од народа у чијем интересу треба да раде, а у складу са повјерењем које су добили. Наш циљ јесте јака и стабилна Република Српска - поручила је Цвијановићева.

Данас се навршило 28 година од проглашења Скупштине српског народа БиХ, након што су 14. октобра српски посланици прегласани у Скупштини тадашње СР БиХ.