latinica  ћирилица
24/10/2019 |  16:15 ⇒ 16:43 | Аутор: СРНА

Сусрет представника успјешних компанија

У Бањалуци је данас одржан сусрет представника бонитетно изврсних компанија Републике Српске - успјешних фирми које послују по међународним стандардима.
Сусрет представника бонитетно изврсних компанија Републике Српске - Фото: СРНА
Сусрет представника бонитетно изврсних компанија Републике СрпскеФото: СРНА

Састанак је организовала бонитетна аналитичка кућа "Бисноуд БХ" у сарадњи са Привредном комором Српске.

Директор "Бисноуд БХ" Злата Мулаћ Јагличић рекла је Срни да је данас представљено 40 компанија из регије Бањалука и неколико компанија из регије Прњавор које су исказале интересовање да буду означене бонитетом изврсности.

Према њеним ријечима, бонитетно изврсне компаније чине 25 одсто укупног броја фирми у Српској, доносе 70 одсто прихода и исто толико добити, а у њима ради више од 67 одсто укупно запослених у Српској.

Она је рекла да је "Бисноуд" мећународна бонитетска кућа, да прикупља и обрађује податке о пословању свих компанија у БиХ и земљама региона, с циљем представљања фирми које раде по међународним стандардима.

Директор Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић нагласио је да је ријеч о фирмама чији је рад праћен, које имају позитивне резултате, уређен систем пословања и прилагођавају се тржишту.

Он је истакао је ово сигнал осталим предузећима да се рад, труд и успјешно пословање верификује и да су привредници поштовани у овом друштву.