latinica  ћирилица
24/10/2019 |  18:32 ⇒ 18:35 | Аутор: СРНА

Швајцарски институт потврдио сумње у кредибилитет тужиоца Хоџе

Српска листа саопштила је да чињенице из најновијег извјештаја независног института из Швајцарске доводе у питање кредибилитет специјалног приштинског тужиоца Суље Хоџе и потврђују сумњу свих Срба на Космету да он не примјењује закон, већ без доказа прогони Србе.
Лозана (Фото: Wikipedia/Bernard Gagnon) -
Лозана (Фото: Wikipedia/Bernard Gagnon)

У саопштењу се наводи да је Институт за судску медицину из Лозане утврдио да се припадник радикалног покрета "Самоопредјељења" Астрит Дехари из Призрена није убио 5. новембра 2016. године, како је у извјештају навео Хоџа, већ је убијен.

Из Српске листе истичу да је Хоџа, који води истрагу и о убиству предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, истрагу о околностима смрти Дехарија затворио, уз констатацију да нема доказа да је убијен иако је породица тврдила да јесте.

У саопштењу напомињу да извјештај независног института из Швајцарске потврђује сумње које је Српска листа у више наврата износила да Хоџа ради на прогону угледних Срба на Косову и Метохији, и то без икаквих доказа.

- Извјештај института из Швајцарске који је данас објављен изнио је на свјетло дана чињенице које најдиректније доводе у питање кредибилитет, професионалност и законитост рада Суље Хоџе, српској јавности познатог по томе да без доказа прогања и оптужује Србе - наводи се у саопштењу.