latinica  ћирилица
24/10/2019 |  19:11 ⇒ 19:12 | Аутор: РТС

Ђоковић плесао у Казахстану, али изгубио од Надала (ВИДЕО)

Новак Ђоковић и Рафаел Надал одиграли су егзибициони меч у Казахстану који је припао шпанском тенисеру. Надал је у Нур-Султану, престоници Казахстана, савладао Ђоковића резултатом 6:3, 3:6, 11:9.

Србин и Шпанац састали су се како би сакупили новац у хуманитарне сврхе и помогли најмлађима, којима је то најпотребније. 
 
Њих двојица су током дана забављали више од 200 локалних клинаца тенисера, потом се састали са државним врхом и били на пријему код предсједника Касим-Јомарта Токајева.

По доласку у Нур-Султан играчима је приређен краљевски дочек, да би их у хали пратило више од 11.500 гледалаца.

- Здравствујте или салем... Ви говорите руски језик, ја знам нешто мало тог језика. Први пут сам овдје, захвалан сам Рафаелу што ће поново играти са мном. Надам се да ће Казахстан једног дана добити и АТП турнир - рекао је Ђоковић приликом првог обраћања.

Дуел је протекао у доброј атмосфери, обиљежио га је неизвјестан финиш, који је ипак припао "Бику са Мајорке".

На тај начин је Надал даровао себи најбољи свадбени поклон, пошто је током викенда оженио дугогодишњу партнерку Ћиску.

- Срећан сам што сам овдје. Оженио сам се, прославили смо то како смо желили и сада је вријеме за тенис и драго ми је што дијелим ове моменте са Новаком - истакао је Надал.

Интересантно је и да је ово био дуел који је "озваничио" смјену на челу АТП листе – Рафа ће 4. новембра смијенити Новака, када се буду одузели бодови са мастерса у Паризу и Завршног турнира у Лондону.

Њихова егзибиција јесте била хуманитарног карактера, али није наишла на одобравање свих, посебно не управе турнира у Бечу, који се игра у истом термину.