latinica  ћирилица
24/10/2019 |  21:52 ⇒ 25/10/2019 | 07:35 | Аутор: РТРС

Бајатовић: Гасификација Бијељине до Нове године, слиједи Бањалука

Бијељина ће бити први град у Републици Српској који ће бити потпуно гасификован до Нове године, а у плану је реализација пројекта гасовода од Београда до Бањалуке, поручио је Душан Бајатовић, генерални директор "Србијагаса".

Бајатовић је гостујући у нашој емисији Печат поручио да "Србијагас" Републику Српску види као један од приоритета у свом пословању.

- Већ је познато широј јавности да је "Србијагас" по основу преузетог дуга о пословању замјенио "Бијељинагас". Сада је процентулано власник "Србијагас" 80 одсто, а "Бијељинагас" преосталих 20 одсто, и можемо са поносом истаћи да ће Бијељина бити прва гасификовани град у Српској - истакао је Бајатовић.

Он је додао да "Србијагас" неће стати на томе, већ да се улази у процес гасификација Српске.

- У веома блиској будућности почиње гасификација Српске пуном паром. Све ово радимо на основу догтовора двије Владе, Републике Србије и Републике Српске, али и специјалних паралелних веза које имају Србија и Српска. У том смислу планиран је и један крак гасовода Београд - Бањалука, који ће имати капацитет 800 милиона метара кубних гаса. Овај пројекат је и те како економски оправдан, и нема разлога да лако не нађемо стратешке партнерем па чак и међународне и да кренемо у реализацију пројекта - поручио је генерални директор "Србијагаса".

Бајатовић је истакао и колико би цијели пројекат требао да кошта.

- Од Београда до границе са Републиком Српском око 50 милиона евра, те од границе до Бањалуке, са комплетном опремом и станицама још 120 милиона евра. Нису то неке претјеране цифре да би размишљали о уласку у посао - закључио је Душан Бајатовић, генерални директор "Србијагаса", гостујући у нашој емисији Печат. 

Интервју можете погледати и на нашем Јутјуб каналу: