latinica  ћирилица
26/10/2019 |  12:20 | Аутор: РТРС

Служен парастос за 57 погинулих бораца насеља Нова варош

У Спомен-соби у мјесној заједници Нова варош у Бањалуци данас је служен парастос за 57 погинулих бораца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице.
Служен парастос за 57 погинулих бораца насеља Нова варош (Фото: Град Бањалука) - Фото: РТРС
Служен парастос за 57 погинулих бораца насеља Нова варош (Фото: Град Бањалука)Фото: РТРС

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао парастосу, истакао је да не смију бити заборављени хероји који су животе дали за стварање Републике Српске.

- На многим мјестима у Бањалуци постављена су спомен-обиљежја и плоче за погинуле припаднике Војске Републике Српске. Град настоји да подржи породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде реализацијом програма стамбеног збрињавања, субвенцијма и омогућавањем бањаског лијечења - рекао је Радојичић новинарима.

У протекле двије године, према његовим ријечима,  изграђена су спомен обиљежја у више насеља, као што су Старчевица, Залужани и Лауш.

- Поред тога, настојимо да подржимо породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде кроз програме стамбеног збрињавања, те бањско лијечење за ратне војне инвалиде, што наравно није довољно али је један од облика пажње и обраћање јавности према овим категоријама становништва, прије свега према онима који су положили своје животе – закључио је Радојичић.

Предсједник Борачке организације мјесе заједнице Нова варош Зоран Мацан нагласио је да су борци из ове мјесне заједнице животима бранили и одбранили Републику Српску.

- Зато наши погинули, ратни војни инвалиди, али и остали борци не смију бити заборављени. Због њихове храбрости данас живимо у слободи - навео је Мацан.