latinica  ћирилица
31/10/2019 |  12:49 | Аутор: Независне

Исламиста поријеклом из БиХ упозорава: Могући напади у Европи

Затвореник Исламске државе Мухамед Хасик упозорио је да би се након смрти лидера Исламске државе Абу Бакр ал Багдадија, у знак одмазде, могли десити терористички напади у Европи.
Мухамед Хасик - Фото: Screenshot
Мухамед ХасикФото: Screenshot

Двадесетпетогодишњи Хасик, рођен у БиХ, је у интервју за ABC News упозорио да Исламска држава "никада неће стати".

Хасик, који показује да се каје за злочине Исламске државе, рекао је да смакнуће Багдадија неће зауставити Исламску државу већ би је могло ојачати.

- Можда ће се нешто десити у Европи јер су многи узнемирени због Багдадијеве смрти2, рекао је Хасик за ABC News, преноси Тhe Sun.

Додао је да није важно то што је амерички предсједник Доналд Трамп објавио да је калифату дошао крај, казавши да припадници Исламске државе још увијек постоје.

- Када један умре, дође други - закључио је.

Хасик је својевремено радио са терористичком групом као полицајац и очекује да ће бити пуштен из затвора у Сјеверном Ираку јер сматра да није прекршио закон.

- Само смо хватали људе са дрогом и сличним стварима. Само сам радио свој посао. Овај рат је прљав и досадио ми је. Желим да живим нормалан живот, са својом породицом и дјецом - рекао је Хасик.

Лидер Исламске државе погинуо је у суботу када је у скровишту у Сирији активирао прслук с експлозивом убивши себе и своје троје дјеце.

- Дошао је до краја тунела, наши пси су га до тамо довели. Повео је својих троје дјеце у смрт. Плакао је до краја. Активирао је прслук с експлозивом и тијело му је осакаћено, а на њега се након експлозије срушио и тунел - рекао је Трамп у обраћању новинарима у недјељу.