latinica  ћирилица
01/11/2019 |  16:45 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Помозимо малој Хелени да побиједи болест, позовимо 1416!

Позивом на М:телов хуманитарни број 1416, који је отворен на иницијативу Црвеног крста Фоча, од данас до краја новембра у Републици Српској и БиХ може се даровати једна конвертибилна марка за лијечење четворогодишње Хелене Гавран.
Акција прикупљања помоћи за четворогодишњу Хелену Гавран - Фото: СРНА
Акција прикупљања помоћи за четворогодишњу Хелену ГавранФото: СРНА

Хелена Гавран болује од тумора на мозгу, а за њено лијечење у Паризу, које је почело 10. октобра, потребно је 540.000 евра.

Новац се уплаћује у ратама, а посљедњу је потребно уплатити до краја новембра.

У Србији и Републици Српској организован је велики број хуманитарних акција којима се прикупља новац за лијечење риђокосе Београђанке, чији је отац из Фоче.

У Србији постоји могућност слања СМС поруке на хуманитарни број, а сада ће и у Српској и БиХ сви који желе да помогну то моћи да ураде на једноставан начин - позивом на број 1416.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Фоча Снежана Ковач позвала је све људе доброг срца да се на овај начин укључе у акцију.

- Постоји доста људи који би даровали, а нису у прилици да оду до банке. Овако ће то моћи да ураде, а да не излазе из куће - рекла је Ковачева.

Она је посебно похвалила фочанску омладину која је организовала велики број акција за Хелену, додавши да и Црвени крст на овај начин жели да помогне.

Породица Гавран захвалила је Црвеном крсту у Фочи, као и свим хуманим људима који помажу лијечење тешко обољеле дјевојчице.

Помоћ за Хелену у Републици Српској и БиХ може се уплатити и на рачун Хелениног дједа Ранка Гаврана, отворен у Новој банци, број 555-8000016726783.