latinica  ћирилица
02/11/2019 |  11:51 ⇒ 12:35 | Аутор: Блиц

Надзорне камере снимиле убицу: Чекао Марковића испред балона

Љубомир Марковић Кића, један од вођа Партизанове групе навијача "Алкатраз" ликвидиран је синоћ на Вождовцу са шест хитаца које је у њега испалио непознати нападач на бензинској пумпи у Улици Грчића Миленка.
Мјесто убиства (фото: Goran Srdanov / RAS Srbija) -
Мјесто убиства (фото: Goran Srdanov / RAS Srbija)

Марковић је прије убиства био у балону, гдје је играо фудбал, а убица га је чекао испред објекта. Балон у којем је Марковић био налази се у непосредној близини пумпе на којој је преминуо.

Љубомир је покушао да побјегне од нападача, али га је убица сустигао.

Како незванично сазнају медији, Марковић је код себе имао пиштољ "тетејац", али није успио да га употреби, пише Телеграф.

У току вечери били су прегледани и снимци сигурносних камера са околних зграда, не би ли се идентификовао убица. Како се незванично наводи, на снимцима је могуће видјети како је убица након убиства побјегао са мјеста несреће.

Припадници МУП врло брзо су покренули акцију и блокирали овај дио града. Полицајци су се након убиства бацили у потјеру за црним БМW Х5 шабачких таблица, којим је, како се сумња, убица побјегао са мјеста злочина. На снагу је ступила и акција "Вихор", па су сви излази из Београда били затворени, а припадници МУП контролисали су сва возила која су излазила из Београда. Полицајци су легитимисали и заустављали све аутомобиле и у непосредној близини мјеста несреће.

Навијачи Партизана дошли су до мјеста гдје је убијен Кића, како би сазнали да ли је истина да је убијен њихов пријатељ.

Љубомир Марковић Кића имао је једногодишње дијете, а бавио се и кик-боксом. Јавности је постао познат 2009. године, након што је био осумњичен за убиство Бриса Татона. Марковић је прво био осуђен на 30 година затвора због убиства Француза, али му је казна смањена на 15 година, али је одлежао девет година. На слободу је изашао током 2017. године.

Прије него што је постао један од навијача црно-бијелих, Марковић заједно са Александром Вавићем био је навијач Црвене звезде. Марковић је заједно са Дамјаном Шобићем, Драганом Мишчевићем и Драганом Ловреном био оптужен за изазивање нереда на утакмици ОФК Београда и Партизана 2008. године, и против њих је вођена истрага.