latinica  ћирилица
02/11/2019 |  14:23 ⇒ 20:18 | Аутор: СРНА

Кошарац: Шаровић наставља да игнорише интересе Српске

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирко Шаровић наставио да игнорише интересе Републике Српске тако што је гласао за извјештај о раду Агенције за развој високог образовања и обезбјеђивање квалитета БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

Кошарц је рекао Срни да је необјашњиво да тај извјештај буде усвојен на сједници Савјета министара у техничком мадату будући да је познато да Агенција и њен менаџмент праве велике проблеме јавним универзитетима у Републици Српској.

- То је наставак политике СДС-а у Савјету министара, који је, очигледно, све вријеме одбијао сарадњу са Владом и институцијама Републике Српске и понашао се на начин да му политичке координате дефинишу бошњачке политичке потребе и дио међународне заједнице - оцијенио је Кошарац.

Кошарац је указао да је Шаровић дајући глас извјештају о раду Агенције за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета БиХ за 2018. годину јасно потврдио да је лидер таквих политика додворавања Сарајеву и испуњавању сарајевских обавеза.

- Мислим да нема ниједног министра из Републике Српске који би требало да гласа за извјештај једне такве агенције која практично ради против интереса Републике Српске, а наш интерес је дифинитивно образовање, и развој јавних универзитета -рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, основна улога представника из Републике Српске у заједничким органима требало би да буде заштита интересе Српске, што јавни универзитети сигурно јесу.

- Жао ми је што Шаровић наставља са праксом да игнорише интересе Републике Српске и њене институције и још једанпут потврђује да очигледно жели да ради у интересу бошњачке компоненте и политичких циљева и интереса који се дефинишу у Сарајеву, а не у Бањалуци - нагласио је Кошарац.