latinica  ћирилица
02/11/2019 |  18:57 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

У Костајницу уложена милионска средства

Општина Костајница у прошлој години почела је реализацију 15 пројеката, од којих је 12 потпуно завршено. Уложена су милионска средства, а највише је издвојила Влада Републике Српске.

Регулација корита ријеке Тавије, која је приликом обилнијих падавина плавила домаћинства, најзначајнији је пројекат који је завршен.

Један од циљева ове општине је запошљавање и спречавање одласка становништва. Због тога је пројекат самозапошљавања донио резултате, као и средства издвојена за ову намјену. Захваљујући томе, сам свој газда је и угоститељка Душка Пашић.

Пашићева каже да је уз помоћ средстава добијених из овог пројекта и кредитних средстава обезбиједила сву потребну опрему.

Доктор стоматологије Бојан Новаковић је из пројекта самозапошљавања добио 5.000 КМ, а у наредном периоду очекује исплату другог дијела средстава.

Од општине смо за сад добили 5 хиљада средстава у следећем наредном периоду очекујемо други дио средстава.

Од 15 започетих у прошлој години, завршено је 12 пројеката. Реализовани су највећим дијелом захваљујући средствима Владе Републике Српске, док је дио новца обезбијеђен из општинског буџета, али и из средстава помоћи Владе Србије. Односе се на области друштвеног и економског развоја. Иако су многи завршени, посла још има.

Оно што је извјесно и што морамо радити је регулација потока Бубњарица који је плавио горњи дио града. За тај пројекат је завршена документација и надам се да ће у току наредне године доћи до реализације - наводи Александар Пашић, портпарол општине.

Стратешки циљеви општине Костајница до 2020. године обухватају успостављање темеља за развој привреде, туризма и пољопривреде, унапређење квалитета друштвеног живота, смањење ризика од катастрофа, те унапређење квалитета животне средине.