latinica  ћирилица
03/11/2019 |  11:37 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

Наредних дана киша и топло за ово доба године

У Републици Српској се у наредна четири дана очекује промјењиво облачно и топло вријеме за ово доба године са кишом која ће у појединим подручјима бити обилнија.
Јесен                                 (Фото:http:furomc.blogspot.ba) -
Јесен (Фото:http:furomc.blogspot.ba)

Према прогнози метеоролога, у Српској ће сутра пријеподне бити облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима. Током дана очекује се престанак падавина у већини предјела, осим у Херцеговини.

Јутарња температура од осам до 14, на планинама шест, а највиша дневна од 15 до 21 степен Целзијусов, а у мјестима са фенским ефектом и који степен више.

У уторак, 5. октобра ујутро и током дана у већини предјела биће промјенљиво облачно вријеме са сунчаним периодима, вјетровито, релативно топло за ово доба године, осим на југу Херцеговине, гдје су могући повремени пљускови током већег дијела дана.

Током вечери и ноћи на сриједу очекује се ново јаче наоблачење са кишом и пљусковима.

Јутарња температура од осам до 14, а највиша дневна од 16 до 22, на сјеверу и сјевероистоку и до 24 степена Целзијусова.

У сриједу, 6. новембра очекује се претежно облачно вријеме са честом појавом кише и мјестимичним пљусковима са грмљавином, интензивнијим у јутарњим и пријеподневним часовима.

Најмање падавина се очекује на крајњем сјеверу и сјеверозападу, а највише на југу, истоку и у Сарајевко-романиској регији, гдје се локално очекују и обилније падавине.

Јутарња температура од осам до 13, а највиша дневна од 11 до 18 степени Целзијусових, наводи се на сајту Републичког хидрометеролошког завода.

У четвртак, 7. новембра, ујутро и пријеподне биће облачно са кишом у већини крајева. Током дана у Сарајевско-романиској регији, источним и јужним предјелима очекују се повремени пљускови праћени грмљавином, гдје локално може бити и обилнијих падавина.

До краја дана, најприје на сјеверозападу и сјеверу Српске, а током вечери и у осталим предјелима престанак падавина и постепено разведравање.

Јутарња температура од шест до 12, а највиша дневна од 10 до 17 степени Целзијусових.