latinica  ћирилица
03/11/2019 |  13:57 ⇒ 14:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Коцијанчич да одговори да ли су Срби тровали Албанце

Предсједник Србије Александар Вучић је упутио писмо портпаролки високе представнице ЕУ Маји Коцијанчич, објављено на налогу на Твитеру, са поновљеним захтјевом.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

Вучић је затражио од Коцијанчеве да коначно каже да ли су Срби тровали Албанце "антраксом, новичоком или можда средством за чишћење намештаја" и да "неће одустати од трагања за одговором".

- Драга Мајо Коцијанчић, прошло је више од три недјеље од када је наступило, како су Албанци тврдили, масовно тровање на једнонационалној основи у ЦИК у Приштини. Молим Вас, драга Мајо, да нам коначно кажете да ли је у питању био антракс, новичок или можда средство за чишћење намјештаја. П.С. Док сам жив нећу одустати од трагања за одговором на ово важно питање. Жао ми је што се овако страшном ствари, у којој су наводно учествовали Срби, очигледно не бави ни ЕУ, али ни Метју Палмер. Ја хоћу. Унапријед захвалан - објавио је предсједник Србије на свом Твитер налогу.

Александар Вучић је већ једном упутио портпаролки високе представнице ЕУ писмо са истим захтјевом, на шта је Коцијанчичева одговорила да "ЕУ тренутно чека резултате истраге".