X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
03/11/2019 |  15:27 ⇒ 20:13 | Извор: СРНА

Стевандић: За сигурну будућност потребна снажна Српска

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да су грађани Сарајевско-романијске регије препознали беспријекорну националну политику ове странке која се темељи на зашти достигнутог нивоа самосталности Републике Српске и даљем јачању њених институција.

Стевандић, који данас прусуствовао страначким активностима у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи, рекао је новинарима да су чланови Уједињене Српске спремни да покрену нови економски развој и дају добре поруке колегама у Сарајеву, али и многим људима у Српској који не разумију геополитичке процесе.

- Поново имамо шансу да јединством, снагом нашег народа и памети, будемо фактор и да се у БиХ питамо и будемо субјекат, а да Република Српска има своју самосталност у одлучивању. Само тако Српска може да се развија - истакао је Стевандић.

Стевандић је поручио да Уједињена Српска има програм, идеологију и људе који који су окренути будућности, нагласивши да ће будућности бити ако буде снажна Република Српскаа.

Он је рекао да му је жао што бројни људи и колеге из Савеза за промјене нису препознали те геополитичке смјернице и што су се без потребе окренули Сарајеву и ушли у неку врсту сукоба са руководством Републике Српске, као и осталима који имају легитимитет да представљају Српску.

Предсједник Регионалног одбора Уједињене Српске Зоран Трапара рекао је да је на данашњем страначком састанку закључено да је ова партија постала веома битан фактор на простору Сарајевско-романијске регије и да без одборника Уједињене Српске неће бити ни формирања власти у општинама ове регије.

- Број чланова наше странке константно расте. Данас смо потписали споразум о уласку комплетног Општинског одбора Партије уједињених пензионера из Источне Илиџе у Општински одбор Уједињене Српске - закључио је Трапара.

Страначким активностима присуствовала је и потпредсједник Уједињене Српске Наталија Тривић.