latinica  ћирилица
03/11/2019 |  16:51 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

И данас ПДП-ов перформанс испред РТРС-а

Народни посланици ПДП-а Драшко Станивуковић и Јелена Тривић одржали су и данас, по други пут, перформанс пред зградом РТРС-а, у којем су читали, како кажу, "истините вијести".
Перформанс Тривићеве и Станивуковића -
Перформанс Тривићеве и Станивуковића

Поново су негодовали због, како тврде, необјективног информисања јавног сервиса Републике Српске.

Подсјетимо, Уређивачки колегијум РТРС поштује право представника политичких партија да изразе своје мишљење о раду било ког јавног предузећа, па тако и РТРС, али осуђује нове покушаје притиска на нашу медијску кућу.

Уређивачка политика је сегмент у који се ниједна политичка партија, па тако ни ПДП, и поред бројних напада и притисака, не само у домаћој јавности већ и пред међународним представницима и институцијама, не може мијешати.

Народни посланици који глуме новинаре већ су у Народној скупштини имали прилику да искажу став о Јавном медијском сервису Републике Српске, што су гледаоци могли да виде у директном преносу на РТРС плусу. То оставља простор тумачењу да је овдје ријеч само о још једној личној кампањи политичара, који је, као званични кандидат на предстојећим локалним изборима, већ кренуо у предизборну кампању!?

Без обзира на притиске и кампању појединих посланика, штитећи достојанство Народне скупштине Републике Српске, у нашим информативним емисијама и даље ћемо преносити конструктивне расправе о тачкама дневног реда, а све увреде, препуцавања и перформансе народних посланика из свих политичких партија, гледаоци, по свом избору, могу да прате уживо на РТРС плус.