X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
04/11/2019 |  07:42 ⇒ 16:49 | Извор: СРНА

Наставак сједнице Независног одбора за избор новог директора СИПА

Сједница Независног одобра, на којој би требало да буде утврђена ранг-листа кандидата који су се пријавили на конкурс за избор новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ, биће настављена данас, рекао је Срни замјеник предсједавајућег овог одбора Енес Обралија.
Енес Обралија - Фото: РТРС
Енес ОбралијаФото: РТРС

Он је рекао да очекује долазак свих чланова на сједницу и завршетак процедуре.

На питање да ли су члановима овог одбора достављене непходне чињенице у поступку избора новог директора Сипе, које су затражили, а за шта је рок био 1. новембар, Обралија је рекао да је нешто од тога стигло.

Наставак сједнице заказан је за 17.00 часова.

Сједница Независног одбора прекинута је 21. октобра, јер је било неопходно утврдити додатне чињенице у поступку избора новог директора Сипе.

На сједници Независног одбора обављен је разговор са свим кандидатима који су се пријавили на конкурс за избор новог директора Сипе - актуелним директором Сипе Перицом Станићем, директором Полиције Републике Српске Дарком Ћулумом, бившим директором Сипе Гораном Зупцем, те полицијским службеником из Требиња Жарком Лакетом.

Обралија је тада рекао да је донесен закључак да се за сва четири кандидата провјери да ли неко од њих испуњава услове за пензију.

Медији су раније објавили да је именовање новог директора Сипе пролонгирано до даљег јер је утврђено да је Станић испунио услове за пензију.

Такође, према Закону о полицијским службеницима БиХ, ни Жарко Лакета, актуелни начелник Полицијске управе Требиње, не би смио бити кандидат за првог човјека Сипе јер стиче услове за пензионисање у току мандата, уколико би му био додијељен.