latinica  ћирилица
04/11/2019 |  09:05 | Аутор: Б92

Ђоковић: Надам се да ће Надал играти у Лондону, није исто без њега

Шампион Мастерса у Паризу Новак Ђоковић признао је да би и те како волио да види великог ривала Рафаела Надала на АТП тур финалу у Лондону.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolexpmasters) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolexpmasters)

Шпанац је одустао од даљег такмичења у Паризу још у суботу уочи полуфинала са Денисом Шаповаловим, а као разлог је навео проблем са мишићем абдомена.

Иако је најавио да вјерује да ће бити спреман за Лондон, то још није и званично потврдио, а Ђоковић, који је стигао до 34. мастерс трофеја и 77 пехара у каријери, жели му брз опоравак.

- Тужно је видјети да је Рафа опет повријеђен, тако нешто не желите ником да се догоди. И ја сам имао значајних повреда током каријере, много тога смо прошли, тако да се надам да ће се он брзо опоравити и бити у Лондону, јер турнир није исти ако он не учествује. Он је велики шампион и изузетно га поштујем - каже Ђоковић.

Ђоковић је себи повећао изгледе да сезону заврши још једном као најбољи играч свијета. Разлика је 640 поена у корист шпанског тенисера. Калкулације су бројне, али Новак каже да зна да мора да побиједи све мечеве до краја како би имао шансу да годину заврши на челу АТП листе.

- Послије побједе у Паризу налазим се у бољој позицији, али морам да наставим побједничку серију. Волио бих да побиједим све мечеве у Лондону, то сам успијевао раније. Волим да побјеђујем тамо, али биће то јако тешко јер имам и тешке противнике. Ту су све чланови Топ 10, тако да морам да се концентришем на циљ, ако успијем у томе, биће фантастично - рекао је Ђоковић.

Пружа му се још једна прилика, да се изједначи са идолом из детињства, Питом Сампрасом, који је шест пута био број један на крају сезоне.

- То је свакако мотив више за мене. Да будем први што дуже је један од најважнијих циљева у професионалном смислу, једнако као и освајање Гренд слем трофеја. Ипак, није вријеме за давање прогноза јер није реално причати сад о томе. Да видимо шта ће бити у Лондону, па да сабирамо учинак - закључио је Ђоковић.

Послије свега што је освојио, логично је и да се намеће питање мотива.

- Волим да тренирам и будем дио АТП тура, да се борим за рекорд по броју Гренд слем титула, да играм на важним турнирима, све то мијења мој живот. Морате свој начин живота да прилагодите свему томе како бисте имали шансу да освајате трофеје. Одувијек сам имао подршку мојих најдражих, јер је та равнотежа важна, како на терену тако и у приватном животу. Сада сам отац и приоритети су се промијенили. Ипак, треба да памтим све ове моменте јер је мој живот сада другачији у односу на неке претходне године - закључио је шампион Париза.