latinica  ћирилица
04/11/2019 |  10:34 ⇒ 11:04 | Аутор: sputniknews.com

Вучић и Палмер разговарали у четири ока, затим са сарадницима (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са замјеником помоћника државног секретара САД и специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером, најприје у четири ока, а састанак је потом настављен у проширеном саставу.
Метју Палмер и Александар Вучић (фото:Tanjug/DIMITRIJE GOLL) -
Метју Палмер и Александар Вучић (фото:Tanjug/DIMITRIJE GOLL)

Палмер је прије неколико дана у Приштини поручио да Србија никада неће ући у Европску унију ако не призна независност Косова, како су извијестили медији на албанском језику, док је у цитату његове изјаве била формулација — "без рјешења проблема са Косовом".

Како је Танјугу раније речено из америчке амбасаде у Београду, Палмер ће током сусрета са Вучићем разговарати о значају повратка дијалогу Београда и Приштине, као и другим питањима од регионалне важности.

Тим поводом, Вучић је прокоментарисао да се говори само о томе шта Србија треба да уради, али да се у потпуности занемарује шта је Приштина дужна да учини по питању дијалога.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 4, 2019 at 2:02am PST