latinica  ћирилица
04/11/2019 |  11:45 | Аутор: СРНА

Сребреница: Tекстилни погон преузима нови власник

Општина Сребреница раскинула је сарадњу са послодавцем у текстилном погону у тој општини Мирољубом Аврамовићем из Ивањице, а са власником фирме "6. новембар" из Зворника Јаковом Галићем договорила услове за преузимање погона, како би 30 радница наставило са радом, рекао је данас начелник ове општине Младен Грујичић.
Текстилни погон у Сребреници - Фото: СРНА
Текстилни погон у СребренициФото: СРНА

Грујичић је рекао новинарима да је општина раскинула сарадњу са Аврамовићем јер није успио да организује посао и обезбиједи плате запосленима.

- Припремили смо му објекат, дио опреме и инфраструктуру и помогли у обезбјеђивању подстицајних средстава Завода за запошљавање Републике Српске за плате новозапослених радника, али он ништа није успио покренути и организовати за пола године, него је свакодневно тражио додатну помоћ и није исплаћивао плате запосленима у складу са потписаним уговорима - рекао је Грујичић.

Према његовим ријечима, у погону који је отворен за Дан општине Сребреница, 11. марта убрзо су почеле обуставе рада јер плате радницима нису исплаћиване по договору и у складу са потписаним уговорима, није обезбијеђен топли оброк нити накнада за оброк на послу, те је четвртина од 40 запослених напустило фирму.

- Оцијенили смо да се ради о човјеку са лошим намјерама и недораслом за организовање производње, али 30 преосталих радница неће остати без посла - тврди Грујичић.

Према његовим ријечима, за преузимање овог погона интересовање је показала текстилна фирма "6. новембар" из Зворника, те су са власником Јаковом Галићем договорени услови за преузимање текстилног погона у Сребреници и 30 радница ће наставити са радом у том погону.

Он је најавио да ће ускоро доћи и до отварања новог каменолома у сребреничкој општини и да ће бити запослен одређен број радника на експлоатацији дацита на локалитету Скакавац.

- Обављају се припреме и за покретање производње кутија, односно амбалаже за вино, те отварање погона за производњу алуминијумске столарије. У току су преговори са једним инвеститором за покретање производње намјештаја у индустријској зони у Поточарима - рекао је Грујичић.

Он је додао да је циљ општине Сребреница отварање што већег броја радних мјеста и запошљавање што већег броја младих брачних парова јер се само тако стварају услови за останак младих у овом мјесту.