latinica  ћирилица
04/11/2019 |  13:41 | Аутор: СРНА

У уторак промјенљиво облачно, температура до 24 степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити промјенљиво облачно вријеме, мјестимично са кишом и температуром ваздуха од 16 до 24 степена Целзијусова.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Ујутро и током дана у већини предјела биће промјенљиво облачно са сунчаним периодима, вјетровито и релативно топло за ово доба године, те углавном суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Херцеговини и у сарајевско-романијској регији биће облачније са условима за кишу и пљускове током већег дијела дана.

Током вечери и ноћи на сриједу очекује се ново јаче наоблачење са кишом и пљусковима.

Дуваће умјерен и јак вјетар јужног смјера, а у вечерњим часовима могући су олујни удари до 80 километара на час, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Овај завод издао је наранџасто упозорење за наредна два дана, јер се очекују обилне падавине у Херцеговини и на југозападу БиХ, те јаки удари јужног вјетра у цијелој БиХ.

Температура ваздуха данас у 13.00 часова: Бјелашница три, Калиновик 10, Гацко 11, Невесиње, Иван седло и Хан Пијесак 12, Мркоњић Град, Фоча и Соколац 15, Приједор, Сарајево и Бугојно 16, Бањалука, Зворник, Бихаћ, Јајце и Билећа 17, Бијељина, Мостар, Неум, Тузла и Добој 18, Требиње 19, Сребреница и Зеница 20, те Вишеград 21 степен Целзијусов.