latinica  ћирилица
05/11/2019 |  08:41 ⇒ 09:15 | Аутор: novosti.rs

Партизан дочекује Венецију у Еврокупу

Кошаркаши Партизана су веома близу овјеравања пласмана у другу рунду Еврокупа. Одлучујући корак могу да направе вечерас у мечу против Венеције пред својим навијачима у "Штарк арени" од 20.00.
Огњен Јарамаз (Фото: Н. Параушић) -
Огњен Јарамаз (Фото: Н. Параушић)

 Црно-бели послије првог круга групне фазе имају савршен скор 5-0, док шампион Италије долази са учинком од три побједе и два пораза.

- Очекујем сличну утакмицу као што је била она на њиховом терену у првом колу. Добра су екипа, са много искусних играча. Вјерујем да ће бити промјена у њиховој тактици, јер су тада изгубили. Очекујем да ће бити добра атмосфера, као што је увијек било до сада. Подршку наших навијача смо имали на свакој утакмици, чак и у Лиможу. Надам се да ћемо уз њихову помоћ доћи до побједе - истиче бек Партизана Огњен Јарамаз.

 "Парни ваљак" је у октобру имао чак седам гостовања у свим такмичењима, а новембар почиње са два меча на домаћем терену. Први је био ФМП у АБА лиги (90:85), а други је вечерас на европској сцени.

- У Београду смо већ неколико дана, тако да се осјећемо мало боље. Напокон два меча заредом играмо овдје и долазимо у халу од куће. Прошле недјеље, кад смо били у Лиможу, прво смо летјели два сата авионом, па онда пет сати путовали аутобусом. Баш су нас уморила та путовања - истиче Јарамаз.

Учинак у Еврокупу је засада перфектан - пет од пет, а Партизан се издваја као једина екипа у европским такмичењима која нема пораз.

- Релаксира нас тај учинак, не у смислу да улазимо опуштеније у утакмице, већ да смо пуни самопоуздања. Знамо да нисмо изгубили ниједан меч, и онда играмо још боље када изађемо на терен са том чињеницом у глави. Вјерујемо један другом због тог савршеног скора. Приступ је и даље на највишем нивоу и тежимо томе да тако остане - сматра бек Партизана.

Улазак у топ 16 фазу је већ извјестан, али много би значило и освајање првог мјеста, које црно-бели засад добро чувају.

- Нисам размишљао до сада о тој првој позицији, али наравно да је увијек добро отићи у други дио такмичења као првопласирани тим. За сада смо на добром путу - закључио је Јарамаз.

Тренер Андреа Тринкијери очекује занимљив дуел са италијанским тимом.

- У Венецији смо одиграли изузетно чврст меч и тада смо имали прилику да осјетимо колико добар може бити наш ривал. Имају искусне играче и сигурно је да ће дати све од себе да пруже свој максимум против нас. Са друге стране, ми знамо шта треба да радимо у нашој кући, пред нашим навијачима - поручио је Тринкијери.