latinica  ћирилица
05/11/2019 |  11:59 | Аутор: СРНА

Вучић: Брамерц незадовољан регионалном сарадњом

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне судове Серж Брамерц данас је на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем изразио незадовољство регионалном сарадњом и жаљење због спорости достављања документације неопходне у процесима који се воде пред Механизмом.
Александар Вучић (фото: Sputnik / Dejan Simić) -
Александар Вучић (фото: Sputnik / Dejan Simić)

Вучић и Брамерц разговарали су о предстојећем извјештају тужиоца за Савјет безбједности УН, поступцима који се пред Механизмом воде против држављана Србије и резултатима рада Тужилаштва Хашког трибунала.

Саговорници су разговарали и о "помоћи /Механизма/ у изградњи институција и преношењу знања српским правосудним органима", саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу с медијима.

Вучић је истакао да је сарадња Србије са Механизмом за међународне кривичне судове добра, "као и да ће Србија упркос неслагању о неким питањима наставити да јача сарадњу са Тужилаштвом Механизма".

Он је захвалио Брамерцу за приједлог да институције у Србији учествују у заједничким програмима, кроз које би Тужилаштво Механизма, у виду обуке и других видова подршке, помогло примјену /националне/ Стратегије за ратне злочине.