latinica  ћирилица
05/11/2019 |  13:31 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Мићићев политички обрачун уочи избора

Извјештај о раду јавног вртића у Бијељини скупштинска већина предвођена СДС-ом оборила је из политичких разлога јер странка Демос није подржала кандидатуру садашњег градоначелника Миће Мићића за наредне изборе, иако им је то тражено, изјавио је данас шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бијељина Александар Ђурђевић.
ГО СНСД Бијељина - Фото: РТРС
ГО СНСД БијељинаФото: РТРС

Ђурђевић је подсјетио да је у коалиционој расподјели директора Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" у Бијељини именовао Демос, те овакво понашање градоначелника и Градске управе назвао срамотним.

Он је додао да је медијска кампања против вртића настављена и након скупштинске сједнице изношењем нетачних података.

На редовној конференцији за новинаре у Градском одбору СНСД-а Бијељина Ђурђевић је истакао и да је нацрт буџета града за наредну годину политички, предизборни и подложан манипулацијама.

- У питању је још један буџет Бијељине који ће појести администрација која троши 16,5 милиона КМ или осам одсто више него прошле године - навео је шеф опозиционог одборничког клуба.

Ђурђевић је назвао скандалозном ставку у кабинету градоначелника од 230.000 КМ за односе са јавношћу, уз 70.000 КМ за промоцију и на позицији сарадње са другим општинама, те сличне ставке и у другим ресорним одјељењима Градске управе.

Одборници СНСД-а изнијели су сумњу у критеријум за подјелу овог новца, као и 43.000 КМ на ставци за помоћ грађанима, наводећи да се паре из градске касе дијеле одређеним циљним групама у предизборној кампањи.

- У неизборној години Бијељина се задужује за још 13 милиона КМ које ће већим дијелом бити утрошене у наредној изборној години - истакао је Ђурђевић.

Он је рекао да СНСД није задовољан начином и крајњим резултатима изградње канализације у граду, иако је ова странка, као и Влада Републике Српске, подржавала пројекат од интереса за грађане.

- Градско предузеће "Водовод и канализација" требало је да постане профитабилно са 15.000 нових прикључака, а они су највећи губиташ који не измирује на вријеме ни преузете међународне обавезе - навео је Ђурђевић један од примјера незадовољства.

Одборник СНСД-а Жељко Гребић похвалио је Акциони план запошљавања усвојен на сједници Скупштине града 31. октобра као коначну потврду да и градска власт треба да, уз републичку, ради на запошљавању.

Он је рекао да су до сада градски челници овај проблем пребацивали републичким институцијама, те навео да је за запошљавање у Бијељини са републичког нивоа у прошлој години уложено 1,7 милиона КМ, док градска власт за ове намјене издваја мање од 100.000 КМ.

Гребић је оцијенио као поражавајуће то што су надлежни у Скупштини града Бијељина од 54 одборничка питања одговорили само на 21, а од 82 иницијативе стигао је одговор на 30, иако је ријеч о питањима и иницијативама грађана који су бирали и плаћају градске одборнике.