latinica  ћирилица
05/11/2019 |  15:52 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Добој: Скупштина усвојила буџет за наредну годину

Добојски одборници усвојили су нацрт буџета за наредну годину. Износ буџета је 65.494.000 KM, што је за седам одсто више у односу на планирана средства ребалансом.

Добој није имао никад већи буџет. Нацртом је предвиђено скоро 65,5 милиона марака, а надлежни кажу да је више развојни него социјални.

- Највећи дио буџета ће ићи у инфраструктурне пројекте и развојне пројекте дефинисане буџетом. Трудили смо се да што мање одвајамо за социјални дио, јер сматрамо да само развојни буџет може допринијети развоју града - истакла је Сања ВУулић, предсједница Скупштине града Добој. 

Опозиција критикује и има своје виђење и пуњења и трошења буџета.

- Боље да је већи буџет, него да је мањи али лоше је то што је доста кредитних задужења који увећавају буџет - истиче Ведран Глигорић, одборник СП-а. 

Слободан Васиљевић, одборник ПДП-а истиче значај улагања у привреду. 

- Мора се једанпут одважити, уложити у привреду, у пословну зону у инкубатор, стимулисати младе људе да покрећу властите бизнисе да би на тај начин пунили буџет са изворним приходима, а не да сваке године имамо по неколико кредитних задужења - истакао је Васиљевић. 

Нацрт буџета је упућен у јавну расправу, па ће сви корисници и грађани, али и опозиција имати прилику да изнесу своје примједбе.

- Мени се своди опозиција на то треба, треба треба, без циља, без извора финансирања и прихода. Само би трошили буџет, ми из СНСД-а нећемо тако, ми ћемо да послушамо и глас наших суграђана - поручио је Борис ЈЕеринић, градоначелник Добоја.

Скупштина је засједала први пут у реконструисаној скупштинској сали за шта је из градске касе издвојено око 110.000 марака.