X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/11/2019 |  16:24 ⇒ 16:26 | Извор: СРНА

Радмановић: Уставни суд Српске - гарант заштите уставноправног поретка

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић истакао је поводом 25 година рада Уставног суда Републике Српске да ова институција гарантује заштиту уставноправног поретка, слобода и права грађана, организација и заједница.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Он је нагласио да Уставни суд Српске представља институцију од посебног значаја за развој демократског друштва и афирмацију тежњи да се Република Српска заснива и изграђује на принципима владавине права.

Радмановић је истакао да су од установљавања уставног судства 1994. године и почетка рада Уставног суда, генерације судија овог суда, биле и остале чврст гарант правне сигурности и владавине права у Српској.

Упутио је честитку предсједнику Уставног суда Републике Српске Џерарду Селману поводом 25 година рада овог суда, те изразио жаљење што, због раније преузетих обавеза, није у могућности да присуствује сутрашњој свечаној академији.

- Задовољство ми је да Вама, судијама Уставног суда и свим запосленим честитам овај велики јубилеј и да Вам пожелим много успјеха у будућем раду - наведено је у честитки Радмановића.

Уставни суд Републике Српске сутра ће обиљежити 25 година постојања.