latinica  ћирилица
05/11/2019 |  22:38 ⇒ 22:39 | Аутор: СРНА

Вучић: Више улагати у дигиталну инфраструктуру ради останка младих

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће се више улагати у дигиталну инфраструктуру с циљем да млади остану у земљи, наводећи да су језиви бројеви који показују податке о миграцијама и исељавању.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

- Хоћемо да понудимо младим људима да могу да се брже и лакше одвоје од својих родитеља - рекао је Вучић за РТС и истакао да ће бити издвојено 500 милиона евра за младе брачне парове.

Вучић је, коментаришући вечерашње окупљање представника дијела опозиције испред зграде РТС-а и најаву да ће блокирати све улазе да би спријечили његово гостовање, рекао да није рјешење да се некоме ограничава кретање, да је то фашизам, против кога се тешко борити, као и да му је савјест чиста и да је спреман да одговори на свако питање.

Он је истакао да је поносан што у посљедњих седам година нико од представника опозиције није страдао и није сносио правне санкције.

Говорећи о закону о поријеклу имовине, Вучић истиче да ће, када то рјешење буде усвојено, бити први који ће тражити да се провјери његова и имовина његове уже и шире породице.

Вучић је истакао да се бори за Србе на Косову и Метохији, за цијелу Србију и за сваку инвестицију.

- Ми смо изградили више километара ауто-пута него у претходних 40 година - навео је Вучић.

Када је ријеч о куповини оружја за Војску Србије, Вучић је навео да је Србија мала земља, са свих страна окружена НАТО-ом, али да српска војска напредује, што, како је рекао, признају и Хрвати.

Према његовим ријечима, Србија за "С-400" нема новац, али када нека земља има такво оружје, онда нико не смије да је напада.

Он је нагласио да ће се Војска јачати набавком средстави која нису на листи за санкције, попут "панцира".

- Набављамо само дефанзивно оружје - додао је Вучић.