latinica  ћирилица
06/11/2019 |  11:24 ⇒ 11:45 | Аутор: klix.ba

Подигнута оптужница против официра Оружаних снага БиХ

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Рамиза Мићиводе (1969), официра Оружаних снага БиХ, који се терети да је починио кривично дјело злоупотребе положаја или овлашћења.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Рамиз Мићивода је рођен у Горажду 1969. године, а ради као официр Оружаних снага. Ухапшен је прошле године, а тужилац Тужилаштва БиХ, након проведене истраге и прикупљених доказа, подигао је оптужницу.

Оптужени се терети, да је у својству војне особе, у чину пуковника ОС БиХ, задуженог за цивилно-војну сарадњу, у бригади тактичке подршке у касарни Рајловац, злоупотријебио свој службени положај, како би себи прибавио незакониту имовинску корист.

Он се терети да је, користећи свој положај, захтијевао и добио новац од особа које се баве пољопривредом и користе земљиште у близини касарне Рајловац, како би им допустио да користе земљиште у власништву ОС БиХ, за чије издавање и наплаћивање није овлаштен.

Према наводима оптужнице, оптужени се састајао са оштећенима и захтијевао новац, те је у два наврата од оштећених на договореном мјесту преузео новац. Оптужени се терети да је као службена особа у институцијама БиХ прекорачио границе својих службених овлашћења те прибавио себи противправну имовинску корист и другом нанио штету.