latinica  ћирилица
06/11/2019 |  12:28 ⇒ 16:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Хаос у Црној Гори: Излиле се ријеке, саобраћај отежан (ВИДЕО)

Нове падавине у Црној Гори изазвале су проблеме широм земље - ријеке су се излиле, поплављене су куће и кафићи, саобраћај је отежан, а спасиоци су на терену.
Невријеме у Херцег Новом(фото: Радио Јадран) -
Невријеме у Херцег Новом(фото: Радио Јадран)

У Никшићу је поново затворен саобраћај преко Мокре Њиве, а најкритичније је у Горњем пољу.

Из Службе заштите и спашавања саопштено је да су до сада имали бројне интервенције, углавном у Мокрој Њиви и насељима уз ријеку, као и да су обилне падавине отежале саобраћај и у ужем гцентру, јер атмосферска канализација не може да прими велике количине воде.

У Колашину је су поплављена оба моста код старе циглане у селу Бистрица, а у околини града излила се ријека Плашница, што је изазвало урушавања 80 одсто насипа.

Излила се и ријека Пчиња у мјесту Лугови, а имања у том дијелу Колашина су поплављена.

Невријеме је донело проблеме и грађанима Херцег Новог гдје су због велике количине падавина поплављене јавне површине и саобраћајнице код кружног тока у Мељинама, на Шкверу, у Игалу, Савини на ривијери, преноси РТЦГ.

Јутрос од седам часова упућено је надлежним службама више од 30 пријава, углавном због пљављења угоститељских и стамбених објеката.

Аутобусима у градском саобраћају не могу да пролазе магистралом.

Невријеме отежава и упловљавање крузера у луку Котор, па је један одустао од уласка у Бококоторски залив, а други маневрише.

Од уласка у залив одустао је крузер "Опера" због јаког јужног вјетра, јавља Радио Котор.