latinica  ћирилица
06/11/2019 |  12:57 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

"Захвалност Шведској за подршку и ангажман кроз бројне пројекте"

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик и Шефик Џаферовић примили су крунску принцезу Викторију, престолонасљедницу Шведске и принца Данијела од Шведске.
Чланови Предсједништва БиХ примили шведску принцезу Викторију и принца Даниела (фото:D.S.Кlix.bа) -
Чланови Предсједништва БиХ примили шведску принцезу Викторију и принца Даниела (фото:D.S.Кlix.bа)

Онис су изразили задовољство посјетом шведске краљевске породице и замјенице премијера Исабеле Ловин и захвалили за континуирану подршку и ангажман Шведске кроз бројне развојне пројекте.

- Сврха посјете је да се ојачају већ добри односи двије земље, нагласе снажне везе и потенцијал за наставак сарадње у корист свих у БиХ, речено је приликом сусрета - саопштено је из Предсједништва БиХ.

Саговорници су се сложили да бројна дијаспора, која је добро интегрисана у шведско друштво, доприноси укупном развоју економске и културне сарадње.

Чланови Предсједништва БиХ су поздравили ангажман високе шведске делегације на темама од заједничког интереса за све грађане у БиХ, а то су климатске промјене, заштита животне средине, иновације и предузетништво, те учешће младих. Шведска влада је подржала израду заједничке стратегије за заштиту околине, која ће се базирати на смањењу загађења ваздуха и ублажавању ефеката климатских промјена.

- То је глобални проблем, на којем можемо сви сарађивати - закључено је приликом сусрета.