latinica  ћирилица
06/11/2019 |  13:19 ⇒ 07/11/2019 | 08:50 | Аутор: СРНА

Нападачи на српски кафић поново у истражном затвору

Жупанијски суд у Шибенику преиначио је одлуку шибенског суда и вратио у истражни затвор седморицу нападача на српски кафић у Уздољу прошлог љета.
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news) -
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news)

Ванрасправно вијеће преиначило је одлуку и продужило истражни затвор за сву седморицу за још два мјесеца, потврдио је портпарол Жупанијског суда у Шибенику Бранко Ивић.

Како наводи портал "Хрватска данас", они су осумњичени да су били у групи од 16 младића, који су напали власника и госте кафића у Уздољу 21. августа.

Шибенски суд их је крајем октобра пустио да се бране са слободе и одредио им мјере опреза.

Група маскираних младић упала је у кафић чији је власник Србин и дивљала. Сметало им је што гости гледају утакмицу Црвене звезде.

Међу повријеђенима био је један 17-годишњак. У кафићу су били и жене и дјеца.

- Летјеле су чаше, флаше, столови, тегле с цвијећем. У том хаосу, сви су на неки начин повријеђени. Имају огреботине од стакла, маснице од предмета који су летјели.

Љекари су их прегледали на лицу мјеста, а неки су одвезени у болницу. Да не говорим да су сви у стању шока", рекао је након напада Милан Ђурђевић, начелник општине Бискупија, у чијем саставу је Уздоље.

Одмах након првог напада, полиција је добила дојаву о још једном инциденту. Овај пут, нападачи су улетјели у кафић у селу Ђеврске, који је такође у власништву једног Србина. И ту су направили штету.