latinica  ћирилица
06/11/2019 |  13:23 | Аутор: СРНА

Жунић: ПДП предлаже прелазни Савјет министара само да остане у власти

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је Срни да ПДП, предлажући успостављања прелазног Савјета министара, покушава да, заједно са СДС-ом, на неки начин нелегално остане у власти на нивоу БиХ и у Савјету министара.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

Жунић оцјењује да ПДП, износећи овакве неуставне идеје, претпоставља да ће им то донијети одређену корист на предстојећим локалним изборима.

- Та идеја није препозната на овим просторима. Изборни побједници су познати у ентитетима и једино исправно јесте да они формирају власт - поручио је Жунић.

Он је објаснио да не долази у обзир било каква верзија успостављања власти на нивоу БиХ која би утицала на промјену закона и поставки Дејтонског споразума.

- Лицемјерно је од ПДП-а говорити о прављењу верзије неког прелазног рјешења због 'неких потреба грађана и кредита који стоје', а претходне четири године радили су све на заустављању свих инвестиција у Српску - подсјетио је Жунић.

Члан Главног одбора ПДП-а Милко Грмуша оцијенио је данас да у Представничком дому парламента БиХ нема стабилне већине о било којем важнијем политичком питању, те да је неопходно формирати прелазни Савјет министара у којем би учествовале све парламентарне странке, а његов једини задатак био би рад на измјенама Изборног закона и омогућавање поштених и транспарентних ванредних избора 2020.