latinica  ћирилица
06/11/2019 |  15:57 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Ђурић: Курти има искривљену оптику према региону

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је да је вријеме да међународна заједница, прије свега спонзори самопроглашеног Косова, схвате да никоме не може донијети добро подршка особи као што је Аљбин Курти, која свој рејтинг и политички идентитет гради на мржњи и дестабилизацији.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

- Курти има искривљену оптику према региону. Данас је година од увођења антицивилизацијских такса Приштине на робу из централне Србије и верујем да, ако Курти буде одлучивао о томе, неће бити последња - навео је Ђурић.

Он каже да је читава политичка каријера Куртија, лидера радикалног албанског покрета "Самоопредјељење", грађена на великоалбанској идеји и мржњи према Србији, саопштено је из Канцеларије.

- Без ње, он био само био празна политичка љуштура и зато ће до краја инсистирати на заоштравању односа Београда и Приштине и продубљивању међуетничког јаза на Косову и Метохији - рекао је Ђурић.

Ђурић је оцијенио да албански народ на Косову и Метохији заслужује нову генерацију политичара чија каријера није поникла у блату иредентизма и ратне еуфорије.