X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
06/11/2019 |  19:23 | Извор: sputniknews.com

Путин међу официрима (ВИДЕО)

У Георгијевској дворани Великог кремаљског дворца одржана је церемонија представљања официра пред предсједником Русије Владимиром Путином, поводом њиховог именовања на више дужности и додјељивања војних чинова.
Путин међу официрима  (фото: Sputnik / Михаил Климентьев) -
Путин међу официрима (фото: Sputnik / Михаил Климентьев)

Уредбу о именовању лица на више дужности и додејли звања лично је потписао руски лидер, који им је честитао напредовање у служби.

- Свака кадровска одлука ове врсте донесена је с обзиром на ваше професионалне и пословне квалитете. То је оцјена резултата које сте постигли приликом извршавања озбиљних државних задатака. Сигуран сам да ћете уложити све напоре да се достојно изборите са већим службеним обавезама - рекао је Путин.

Предсједник Русије је додао да је главна дужност лица у униформама да штите Русију и њене грађане од спољашњих и унутрашњих пријетњи, као и да јасно предвиђају потенцијалне изазове и ризике.

Он је истакао да је гаранција борбене способности Оружаних снага Русије ниво борбене обуке који се стално унапређује, јачање дисциплине и морални дух у војсци. Путин је рекао да се тај задатак успјешно реализује, јер је само ове године број војних вјежби порастао четири пута.

Путин је нагласио да су оперативци КГБ-а, који се успјешно супротстављају и страним обавјештајним службама, спријечили скоро 40 терористичких напада.

Предсједнику је у име војске захвалио нови командант Црноморске флоте Игор Осипов, који је истакао да му је посебно драго што се његово ступање на дужност поклапа са петом годишњицом поновног уједињења Крима са Русијом и са 75. годишњицом ослобођења Севастопоља од нациста.