latinica  ћирилица
06/11/2019 |  22:03 ⇒ 23:12 | Аутор: РТРС

Тотенхем опет бољи од Звезде (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Тотенхема (0:4) у мечу 4. кола групне фазе Лиге шампиона.

Послије лондонских 5:0, Тотехем је био бољи ривал и у Београду, гдје је дефинитивно одшкринуо врата наставка сезоне. Овимн тријумфом Енглези сада имају седам бодова, а добра ствар за шампиона Србије јесте што је Бајер био сигуран против Олимпијакоса (2:0), па су "црвено-бијели" и даље у игри за пролаз у Лигу Европе са треће позиције, јер имају три бода, док су Грци остали на једном.

Звезда - Тотенхем (фото:Starsport)

Поново је сјајан амбијент виђен на стадиону "Рајко Митић". Кореографија, хук са сјевера, на трибинима готово 50.000 навијача, који су здушно бодрили "црно-бијеле", али овај пут се није поновио Ливерпул. Дружина тренера Поћетина, једноставно је била бољи ривал током свих 90 минута игре.

Стадион Црвене звезде: Звезда - Тотенхем (фото:B92/PT)

Ипак, прву праву прилику на мечу, и то какву, имао је Павков у 23. минуту, када је изненада остао усамњен на 7-8 метара по средини гола, међутим његов ударац у паду зауставља Газанига.

И онда у 34. минуту у правом карамболу пред голом Борјана "пијевци" долазе до водства. Прво је стативу погодио Кејн, потом пречку Сон, и онда из трећег покушаја Ђовани Ло Селсо користи помало и смушеност Звездине одбране за 0:1.

Карамбол је поново виђен у 44. минуту, али на крају срећа је поново била на страни Енглеза, односно није је имала Звезда.

Ван Ла Пара се изненада нашао у гол шанси, пробио је с десне стрне казненог, брзо шутирао, али је погодио стативу. На одбијену лопту је натрчао Дејвисон Санчес који замало постиже аутогол, али на његову срећу лопта погађа пречку. Одбија се до Дајера који коначно рашчишћава.

Црвена Звезда (фото:Starsport)

У наставку сусрета Звезда је покушала да притисне Тотенхем, што је створило доста простора брзим нападачима гостију, а једну такву прилику користи Сон у 57. минуту за 0:2, а само четири минута касније исти играч поново погађа мрежу Борјана за 0:3, што је дефинитивно и ријешило питање побједника у овом мечу.

Звезду је дотукао Ериксон поготком у 85. минуту за 0:4, а посљедњих 15-ак минута сусрета Звезда је играла са играчем мање, не због црвеног картона, већ због повреде Милана Павкова, који је морао изаћи из игре, а прије тога тренер Милојевић је већ извршио све три измјене.  

Резултати 4. кола

Бајерн - Олимпијакос 2:0
Локомотива - Јувентус 1:2
Аталанта - Манчестер сити 1:1 
Бајер Леверкузен - Атлетико Мадрид  2:1
Динамо  Загреб - Шахтјар 3:3
ПСЖ - Бриж 1:0 
Реал Мадрид - Галатасарај 6:0