latinica  ћирилица
07/11/2019 |  08:38 ⇒ 08:42 | Аутор: РТРС

Мулић о поплавама: Ситуација боља, али опасност није прошла

Хидролошка ситуација на подручју Црне Горе јутрос је знатно боља, али далеко од тога да је прошла опасност и да се прелази на редован режим рада, изјавио је генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе Мирсад Мулић.
Мост на Зети у Рогамима (Фото: rtcg.me) -
Мост на Зети у Рогамима (Фото: rtcg.me)

- Вјерујем да ће неизвјесност јучерашњег дана замијенити мирнији дан у коме ће бити простора да се санирају посљедице поплава и да се грађани на угроженом подручју припреме за евентуално нови талас јер метеоролози најављују падавине и наредних дана - рекао је Мулић Радио-телевизији Црне Горе.

Он је истакао да је јуче црногорски Директорат имао комуникацију с колегама из Албаније, који су рекли да нису испуштали воду из "Хидроелектране на Дриму", што је охрабрујуће.

- Додатно смо упозорили службе у Улцињу да прате ситуацију на терену и водостај Бојане. Имамо повољнију ситуацију и вјерујем да је у овом тренутку опасност од поплава у приобалном подручју Скадарског језера и подручја Бојане сведена на минимум или да чак не постоји - додао је Мулић.

Према његовим ријечима, огромне кише направиле су и проблеме у саобраћајној комуникацију усљед великих количина воде на путевима, због одрона.

У Црној Гори јуче је пала велика количина кише, што је, нарочито на подручју Никшића и Колашина, угрозило стамбене и пословне објекте и друга добра.