latinica  ћирилица
07/11/2019 |  11:21 | Аутор: СРНА

Близу 5.000 корисника апликације Грађанска патрола

Путем мобилне апликације Грађанска патрола, од њеног покретања у априлу прошле године, забиљежено је 8.000 пријава грађана, које се углавном односе на разне комуналне проблеме, саопштено је из Градске управе Бањалука.
Апликација Грађанска патрола - Фото: илустрација
Апликација Грађанска патролаФото: илустрација

Мобилну апликацију Грађанска патрола, намијењену за пријаву комуналних проблема, у том периоду преузело је 4.880 грађана Бањалуке, подаци су софтверске компаније "ДВЦ солушнс", која је граду донирала ову апликацију.

Према обједињеним подацима градских служби, грађани су у највећој мјери пријављивали непрописно одлагање отпада, непрописно паркирање, оштећења на путевима и на комуналној опреми, неисправну јавну расвјету, те указивали на оштећења или потребу за уређењем јавног зеленила.

- Све надлежне градске службе труде се да у што краћем року реагују по пријавама упућеним путем ове апликације - наводи се из Градске управе.

И током протекле седмице, највећи број пријава односио се на оштећења комуналне опреме, попут справа на дјечијим игралиштима. Пријављена је и покварена јавна расвјета у улицама Пут српских бранилаца, Симе Миљуша, Крфској, Равногорској и Ненада Костића.

Град Бањалука захваљује грађанима за пријављивање уочених проблема и позива их да активно користе Грађанску патролу како би Бањалука била љепша и уређенија.

Апликација Грађанска патрола омогућава да грађани путем својих мобилних телефона на лицу мјеста, било гдје у граду и било када, фотографишу одређени проблем на који наиђу и да о томе, путем апликације, обавијесте надлежну градску службу, која ће даље предузимати потребне кораке.

Корисници Грађанске патроле апликацију користе без регистрације и не просљеђују своје личне податке кроз апликацију. Све прослијеђене пријаве су анонимне.

Апликација је доступна путем постојећих платформи "Плеј стор" и "Еп стор", потпуно бесплатно.