latinica  ћирилица
07/11/2019 |  11:56 ⇒ 11:57 | Аутор: СРНА

Владика Сергије: Чувати идентитет српског народа и вјеру православну

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије, у својству војног епископа при Оружаним снагама БиХ, служио је данас литургију у Спомен-храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју поводом Митровдана који као крсну славу прослављају православни припадници Оружаних снага БиХ у добојској касарни "Војвода Радомир Путник".
Владика Сергије - Фото: СРНА
Владика СергијеФото: СРНА

Владика Сергије је у бесједи подсјетио на Божију заповијест - љубите једни друге - и обавезу да се чува идентитет српског народа и вјера православна.

- Господ је рекао да је најсавршенија љубав та када неко живот положи за ближњег свог. И то је први Он /Исус Христ/ показао страдавши на крсту за сваког човјека који се родио и који ће се родити - рекао је владика Сергије.

Владика је позвао припаднике Оружаних снага да, по угледу на Светог Великомученика Димитрија, смогну снаге и храбрости и кажу да је Исус Христос истинити Бог.

- Да би то могли рећи потребно је да препознамо, осјетимо, да схватимо и да научимо да је једини истинити Бог Исус Христос, не поричући друге религије и вјере - поручио је владика Сергије.

Светој литургији присуствовало је и свештенство Архијерејског намјесништва добојског.