latinica  ћирилица
07/11/2019 |  13:15 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Лончар оставио дубок траг у јавном и политичком животу Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици преминулог некадашњег министра за економске односе са иностранством Републике Српске и сенатора Саве Лончара, истичући да је Лончар својим професионалним ангажманом оставио дубок траг у јавном и политичком животу Републике Српске.
Палата Републике -
Палата Републике

- У име грађана Републике Српске и своје име, са искреним саосјећањем и дубоким поштовањем, упућујем изразе саучешћа породици Лончар - наводи се у телеграму саучешћа предсједнице Српске.

Цвијановићева је истакла да је Лончаров одлазак ненадокнадив губитак, не само за његову породицу, него и за цјелокупну јавност Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици Лончар.

- Са жаљењем сам примио вијест о смрти некадашњег министра за економске односе са иностранством Републике Српске и сенатора Саве Лончара. Обављајући високе дужности током своје каријере дао је значајан допринос у стварању и унапређењу политичког и привредног живота Републике Српске - наведено је у телеграму саучешћа премијера Српске.

Вишковић је навео да је одлазак Лончара ненадокнадив губитак за његову породицу, пријатеље и сараднике.

- У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе дубоког саучешћа - наводи се у телеграму.

Некадашњи министар за економске односе са иностранством Републике Српске Саво Лончар преминуо је у 81. години у Козарској Дубици.