latinica  ћирилица
07/11/2019 |  13:22 ⇒ 13:23 | Аутор: Б92

Брих послије Србије омражен и у Хрватској

Њемачки арбитар Феликс Брих је на Мундијалу навукао гнијев навијача Србије, а послије утакмице Динама и Шахтјора су га запамтили и у Хрватској.
Феликс Брих - Фото: Getty Images
Феликс БрихФото: Getty Images

Портал index.hr наводи да је 44-годишњи арбитар у двије спорне ситуације на стадиону Максимир одбио да користи ВАР технологију, али је то учинио у финишу утакмице и додијелио једанаестерац украјинском тиму.

- На Бриха су љути играчи, тренер, навијачи, увјерени су да им је грешкама украо побједу вриједну прољећа у Европи. Судијску каријеру доктора правних наука из Минхена прате скандали и контроверзе - наводи се у тексту.

Подсјећа се да је Брих 2013. године дијелио правду у утакмици између Србије и Хрватске у квалификацијама за Свјетско првенство.

- "Пакао на "Маракани" је покушао да угаси картонима. Подијелио је осам жутих и два црвена. Мјесец дана касније је у утакмици Хофенхајма и Бајера признао погодак Стефана Кислинга, иако лопта није прешла гол линију, већ је са спољне стране кроз рупу у мрежи завршила у гол. Признао је да је изгубио лопту из вида, те да ју је потом видио у мрежи, па је признао гол - подсјећа се.

Брих је 2017. године водио финале Лиге шампиона, без грешке, али је претходно доносио чудне одлуке у завршном мечу Лиге Европе између Севиље и Бенфике.

- Он је тешко оштетио Србију на Мундијалу. Није досудио пенал за Србију у утакмици са Швајцарском, иако су нападача Александра Митровића држала двојица противничких играча. Брих ни овога пута није користио ВАР. Погурана Швајцарска је побиједила са 2:1 и отишла у нокаут фазу - подсјећа се.